Arrangementer

Onsdag d. 7. marts kl. 19.30: Besøg i Frederiksberg Kirke

Frederiksberg kirke blev opført 1734. Med sin meget usædvanlige, ottekantede grundplan blev den et vartegn for den lille nye by og var dens eneste kirke frem til ca. 1900. Oprindelig var der to pulpiturer (gallerier) i kirken, men under dem blev der senere tilføjet et tredje pulpitur. I 2017 blev dette atter fjernet, hvad der har gjort kirkerummet meget lysere. Ved samme lejlighed blev også orglet og bænkene istandsat.

Om denne istandsættelse vil menighedsrådets formand Karsten Bundgaard fortælle, mens Allan Tønnesen vil redegøre for kirkens spændende historie.

 

Onsdag den 25. april kl. 19.30: Generalforsamling i Bakkehuset

Dagsordenen er udsendt til Selskabets medlemmer.

Efter generalforsamlingen vil museumsinspektør Gertrud With fortælle om Inge Nørballes mange år som leder af Bakkehusmuseet.

 

Tirsdag den 15. maj kl. 18.00: Vandretur i Frederiksberg Have

Caspar Christiansen fra Frederiksberg Stadsarkiv inviterer til en guidet rundtur i Frederiksberg Have. Undervejs kommer vi ind på havens og slottets historie. Vi besøger slotshavens mange historiske scenerier som Tehuset og Apistemplet, og får historien om Frederiks IV’s sommerslot, der gav navnet til Frederiksberg by, og Frederik VI’s sejlture om søndagene. Vi skal også høre om den gamle barokhave omdannelse til den nuværende romantiske landskabshave.

Turen starter ved Frederik VI’s statue i indgangspartiet ved Frederiksberg Runddel og den varer 1-1½ time. Ruten går først mod nord til ”bagsiden” af haven, og derfra op gennem midteraksen forbi Tehuset, inden vi drejer over mod Vandfaldet, Schweizerhytten, Apistemplet og endelig til Frederiksberg Slot.