Arrangementer

Tirsdag den 15. maj kl. 18.00: Vandretur i Frederiksberg Have

Caspar Christiansen fra Frederiksberg Stadsarkiv inviterer til en guidet rundtur i Frederiksberg Have. Undervejs kommer vi ind på havens og slottets historie. Vi besøger slotshavens mange historiske scenerier som Tehuset og Apistemplet, og får historien om Frederiks IV’s sommerslot, der gav navnet til Frederiksberg by, og Frederik VI’s sejlture om søndagene. Vi skal også høre om den gamle barokhave omdannelse til den nuværende romantiske landskabshave.
Turen begynder ved Frederik VI’s statue i indgangspartiet ved Frederiksberg Runddel og den varer 1-1½ time. Ruten går først mod nord til ”bagsiden” af haven, og derfra op gennem midteraksen forbi Tehuset, inden vi drejer over mod Vandfaldet, Schweizerhytten, Apistemplet og endelig til Frederiksberg Slot.

 

Torsdag den 24. maj 2018 kl. 19.30: Besøg på Store Godthåb, Godthåbsvej 79

I 1765 blev de af staten ejede hømarker på Frederiksberg afhændet ved en offentlig auktion. En meget stor lod blev overtaget af en københavnsk pudder- og stivelsefabrikant, Henrik Wium, som her opførte et stort anlæg af landbrugsbygninger samt en hovedbygning på to etager, som stod færdig i 1770. Henrik Wium gik fallit efter få år, og det samme var tilfældet med flere af hans efterfølgere.
I løbet af 1800-tallet blev størstedelen af de vidtstrakte landbrugsarealer solgt fra og bebygget. Til sidst var kun gartneriet Store Godthåbs jord tilbage. Ejendommen blev i 1906 købt af Frederiksberg Kommune og de to lejligheder i hovedbygningen blev udlejet.
Hovedbygningen, der har bevaret smukke interiører fra opførelsestiden, blev fredet i 1954, mens gartnerlængen, stalden og gårdspladsens brolægning blev fredet i 1973.
Kommunen solgte ejendommen i 2017, og den nye ejer, entreprenør Anders Nielsen har nu istandsat og nyindrettet hovedbygningen med henblik på salg som ejerlejligheder. De tre lejligheder er netop blevet udbudt til salg, og Historisk-topografisk Selskab har herved fået en enestående mulighed se huset ud- og indvendigt.
Allan Tønnesen fortæller om husets historie og Anders Nielsen om istandsættelsen.