Arrangementer

FORÅRSPROGRAMMET 2024

 

Hermed forårsprogrammet 2024 for Historiske-topografisk selskab for Frederiksberg.

 

Nikolaj Brandt
27. marts kl. 17.00
Storm P. – Danmarks morsomste mand

Museumsinspektør Nikolaj Brandt taler om humorfænomenet Storm P., der som ingen anden kom til at forme danskernes humorkultur i det 20. århundrede. Han blev en mægtig skikkelse i Danmark i overgangen fra en gammel til en ny, ”moderne” verden. Få ved måske, at denne mærkelige og sammensatte mand allerede som 17-årig i 1899 erklærede sig som amerikaner, og siden blev den mest fremsynede og internationalt inspirerede, pæredanske humorkunstner Danmark havde set.

Tilmelding og yderligere information ses her: Storm P. / Danmarks morsomste mand – Frederiksbergmuseerne

 

Kim Grejner
10. april kl. 17.00
Rundtur i Landbohøjskolens Have og historiske bygninger.

Alle pladser optaget – venteliste

Kim Grejner er blandt meget andet en erfaren byvandringsguide og tidligere gartner ved Landbohøjskolen. Han har desuden skrevet en række bøger, og på turen kan man købe han seneste guidebog ’Ni historiske have – og byvandringer’ til tilbudspris.

Selve turen starter ved Bindesbølls gamle hovedbygning og går derfra til skulpturhaven. Her hører vi om misteltenen, den tænkende hest, abernes skræk og det forstenede træ, der står lyslevende. Vi fortsætter til Bjørn Nørgaards kunstværk ”Biologisk Mangfoldighed”, og vi får historien om Storm P-malerierne og koen Maren med træbenet.
På rundturen fortælles om de spændende træarter, og vi besøger Rosenhaven og Sommerblomsthaven.

Vi mødes foran Hovedbygningen, Bülowsvej 17. Rundvisningen varer ca. 1 time og slutter ved Cafe Væksthuset.
Tilmelding sker på mail stadsarkivet@frederiksberg.dk

 

Caspar Christiansen
15. maj kl. 17.00
Byvandring i Frederiksbergs industrihistorie

Byvandringen er en tidlig snigpremiere på Golden Days-festivalen 2024, der har tema om ’Arbejdet’. Frederiksbergs tidlige udvikling var præget af en omfattende industrialisering, hvor mindre virksomheder i København så sit snit til at udvide og bygge egentlige fabrikker på Frederiksberg. Det gav en by, der var præget af store industriarbejdspladser såsom Rubens Klædefabrik.

Vi starter på hjørnet af Gl. Kongevej og Schønbergsgade. Turen forventes at tage 1½-2 timer, og vi slutter på Nordre Fasanvej.

Tilmelding sker på mail stadsarkivet@frederiksberg.dk

 

Rikke Rottensten
23. maj kl. 17.00

 Det var på Frederiksberg…

– vi synger os gennem Frederiksbergs teaterhistorie

STORM og foreningen Storbyen Synger inviterer til en eftermiddag med teaterhistorier og fællessang i STORMs gårdhave på Pile Allé.

Museumsinspektør Rikke Rottensten tager os gennem en række nedslag i Frederiksbergs teaterhistorie – fuld af store stjerner, klassiske numre og muntre aftener og nætter.
Historierne følges op af sange fra teatre og revyer i lokalområdet, som vi synger i fællesskab. Julie Borgwardt-Stampe er sangvært med musikalsk ledsagelse af Flemming på harmonika.
Der er gratis adgang til arrangementet – også for ikke medlemmer – hvis man lover at synge med. Gårdhaven og barsalget åbner kl. 16.

Ved regnvejr bliver arrangementet aflyst.