Arrangementer

FORÅRSPROGRAMMET 2023

 

Rikke Rottensten

Tirsdag d. 14. marts kl. 18

Særomvisning i STORMs udstilling

Særomvisning ved museumsinspektør Rikke Rottensten

Frederiksberg har altid haft en særlig rolle indenfor dansk humor og satirehistorie. Med revy- og morskabsteatrene liggende som perler på en snor, som bopæl for en lang række af de mest kendte humorister og satirikere og nu også med landets eneste museum for humor og satire.

Denne aften arrangerer vi en særomvisning for medlemmerne af Historisk Topografisk Museumsinspektør Rikke Rottensten viser rundt i STORMs faste udstilling om humor og satire fra Grundloven til i dag. Bagefter kan man på egen hånd besøge Storm P. udstillingen på 1. sal.

Tilmelding på mail storm@frederiksbergmuseerne.dk

 

Onsdag d. 19. april kl. 17.

Fra hårtotter, pennehylstre og guldalderkunst til piber, klovnedragter, manuskripter og satiretegninger

Foredrag ved samlingsinspektør Connie Hansen

Museumssamlingerne på Frederiksbergmuseerne spænder vidt. De giver os mulighed for at dykke ned i dansk kunst og kulturhistorie fra 1750 og frem til i dag og rummer fortællinger om nogle af de største kunstnere, forfattere og personligheder, der har levet i Danmark i denne tid – fra Adam Oehlenschläger, Kamma Rahbek og H.C. Andersen til Storm P., Dirch Passer og Liva Weel. Med fusionen af museerne på Frederiksberg i 2013 blev tre unikke museumssamlinger samlet under ét, og foredraget er et indblik i museets daglige arbejde med forskellige kunstarter og kulturhistoriske genstande, der er væsentlige at bevare for eftertiden.

Tilmelding storm@frederiksbergmuseerne.dk

 

Onsdag d. 26. april

Generalforsamling for Historisk-topografisk selskab

Reserver datoen, egentlig indkaldelse følger senere.

 

Onsdag d. 17. maj kl. 17-19.

Byvandring langs den grønne sti

Byvandring ved arkivar Marianne Nehls

Man finder ikke mange kvindenavne på de frederiksbergske vejskilte. Men i disse år gør man fra kommunens side en ekstra indsats for at give kvinderne i Frederiksbergs historie mere synlighed i bybilledet ved at navngive en række pladser efter markante lokale kvinder. Kom med på byvandring langs Den Grønne Sti og hør mere om de særlige kvinder, der lægger navn til pladserne langs denne rute.

Byvandringen starter på hjørnet af Borgmester Fischers Vej og Roskilde Vej og slutter ved Helle Gotveds Plads/Rolighedsvej.

Tilmeldling på stadsarkivet@frederiksberg.dk maks. 30 pladser

 

Onsdag d. 31. maj kl. 17-19.

Byvandring i det landlige Frederiksberg – UDSOLGT

Byvandring ved Stadsarkivar Caspar Christiansen

Årets Golden Days-festival har ’landet’ som tema. Som et særligt medlemstilbud får Historisk-topografisk selskab for Frederiksberg en meget tidlig forpremiere, når vi ser på Frederiksbergs landlige fortid. Frederiksberg var jo oprindeligt et landbrugsforsøg under Ladegården, efterfulgt af landsbyen Ny Hollænderby i 1651. Med opførelsen af Frederiksberg Slot fik byen sit navn, og blev for alvor et yndet udflugtsmål. Der var dog stadig landbrug, dels på de nytilkomne landsteder, men også på de tilbageværende gårde. Sidenhen kom der så småt flere industrier til, men da man i 1856 skulle udflytte Landbohøjskolen fra København, var det stadig det landlige Frederiksberg man valgte.

Byvandringen starter ved Møstings Hus.

Tilmelding på Stadsarkivet@frederiksberg.dk, maks 30 pladser